Port Łódź - Warsztaty kulinarne

Zostań mistrzem swojej kuchni!

Zapraszamy na bezpłatne warsztaty kulinarne z gwiazdami!

Kochacie gotować i tworzyć kulinarne dzieła sztuki? A może dopiero rozpoczynacie swoją przygodę z gotowaniem i chcielibyście poćwiczyć pod okiem mistrza? Wszystkich pasjonatów gotowania niezależnie od poziomu kulinarnych umiejętności zapraszamy na niezwykłe warsztaty, podczas których będzie można spotkać się z prawdziwymi gwiazdami! Jeśli oglądaliście słynne talent show MasterChef oraz Hell’s Kitchen te nazwiska nie będą Wam obce! Klaudia Budny oraz Damian Marchlewicz – to oni właśnie pojawią się w naszym Centrum by poprowadzić dla Was warsztaty kulinarne. Klaudia Budny to laureatka programu MasterChef, w którym odkryła na nowo swoją pasję do gotowania i potwierdziła swoje zdolności kulinarne. Damian Marchlewicz wygrał z kolei IV edycję Piekielnej Kuchni, kocha gotować i zawsze chciał być nauczycielem, więc podczas warsztatów połączy obie swoje pasje! 

Na wspólne gotowanie z Klaudią Budny zapraszamy 16 listopada, natomiast z Damianem Marchlewiczem spotkamy się  kolejną sobotę 23 listopada. W ostatnią niedzielę miesiąca (24 listopada) gotować będziemy ze Studiem Kulinarnym Baccaro. Codziennie odbędą się dwie tury warsztatów - o godzinie 13:00 oraz 16:30, ale uwaga – na spotkania obowiązują wcześniejsze zapisy, a liczba miejsc jest ograniczona (12 miejsc na każdą godzinę), zatem kto pierwszy ten lepszy! Jak zapisać się na warsztaty? Wysyłamy mail na adres marketing.portlodz@ikea.com, w którym podajemy swoje imię i nazwisko oraz dzień i godzinę warsztatów, w których chcemy uczestniczyć.

Spotkanie z naszymi kulinarnymi gwiazdami będzie okazją do zgłębienia tajników sztuki gotowania ale też do inspirujących rozmów i dobrej zabawy! Po warsztatach zapraszamy wszystkich uczestników do wspólnej uczty, na której zaserwowane zostaną …Wasze autorskie dania! 

Harmonogram warsztatów:

16.11 (sobota) – warsztaty z Klaudią Budny: 
- pierwsza tura 13.00
- druga tura 16:30

Menu:
- Placuszki z obierek z marchwi z twarożkiem
- Fritatta
- Zupa meksykańska
- Kaszotto z warzywami korzeniowymi

23.11 (sobota) – warsztaty z Damianem Marchlewiczem 
- pierwsza tura 13.00
- druga tura 16:30

Menu:
- Krem z pieczonej cebuli z grzanką z kozim serem i tymiankiem
- Pierś kurczaka w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami, szpinakiem i purée szczypiorkowym
- Kogel Mogel podpalany z owocami

24.11 (niedziela) warsztaty z przedstawicielami Studia Kulinarnego Baccaro:
- pierwsza tura 13.00
- druga tura 16:30

Menu:
- Szakszuka
- Chlebek bananowy
- Tosty francuskie z chlebka bananowego z domową ricottą